• English
  • English

Blog

Uobičajene dečje bolesti su nešto sa čim se susreo svaki roditelj, jer verovatno nema deteta koje nikada nije bilo bolesno. I ma koliko su roditelji svesni ove činjenice i svega što ih čeka, postoje situacije kada ih dečja bolest zatekne nespremne, kad je beba baš mala, ili pred polazak u vrtić, ili…
Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, mentalni poremećaji su rastući problemi našeg doba i nalaze se među vodećim uzrocima nesposobnosti u svetu, a depresija je jedan od glavnih uzroka globalne invalidnosti. Situacija je slična i u našoj zemlji. Ipak, kod nas postoje izvesne…
Pedijatri se bave lečenjem širokog spektra bolesti kod dece, od uobičajenih infekcija poput prehlade i gripa do hroničnih stanja i genetskih poremećaja. U specijalnoj bolnici za internu medicinu PULS DEDINJE radi Primarijus doktor Vesna Bogdanović koja poseduje veoma veliko iskustvo kada je u pitanju praćenje i lečenje naših najmlađih pacijenata.
Povrede zglobova su veoma česte sportske povrede i obično uključuju istezanje zglobova preko njihovog normalnog opsega kretanja. To može rezultirati istegnućem ili čak kidanjem ligamenata, mišića/tetiva i zglobne kapsule.
Rano otkrivanje digestivnih bolesti i karcinoma putem gastroskopije ili kolonoskopije povećava šanse za izlečenje. Saznajte više o ovim dijagnostičkim metodama koje tim obučenih gastroneterologa obavlja po svetskim standardima, koristeći najmoderniju opremu u PULS GO centru za brzu dijagnostiku.
Povraćanje je jedan od najneugodnijih simptoma koje moramo podneti kada obolimo od određenih bolesti. Iako je najčešće uzrokovano gastroenteritisom (ponekad nazvanim „stomačni grip“), ljudi se suočavaju i sa povraćanjem tokom trudnoće, nakon uzimanja određenih lekova, tokom onkoloških terapija, kada imaju migrene i iz nekoliko drugih razloga.

TELEFON

011 7555 000

ADRESA

Neznanog Junaka 15, 11050 Dedinje